Volt már jobb hangulatú bajnokavató is

 Szervezett védekezésének köszönhetően 1 pontot el tudott vinni a Groupama Arénából a kiesés elől menekülő Kisvárda csapata, azonban a Paks veresége után ez a döntetlen is elég volt a Fradinak a bajnoki címe bebiztosításához.


Bajnoki cím kapujában a Ferencváros! A Zalaegerszeg ellen megszerzett győzelem után már adott esetben egy döntetlen is elég lenne az OTP Bank Liga megnyeréséhez, de ehhez a Paks pontvesztésére is szükség van. Addig a Kisvárda az utolsó szalmaszálat próbálja elkapni ahhoz, hogy a következő szezonban is az NB I-ben kezdhesse meg a szereplését. Érdekes mérkőzésnek ígérkezett. A jegyek folyamatosan fogytak. A meccs előtti napon már elkelt 17.000 belépő is az eseményre, így szép számú közönség volt várható a mérkőzésre, amelyre a várdaiak az utóbbi időben nem nagyon lehettek hozzászokva, de adott esetben őket is feldobhatta.



Szokásosan délután futottunk össze a barátaimmal a Népligetben. A Föld napjához tartozó I Bike Budapest kerékpárosai ott gyülekeztek a 15 órakor történő felvonulásuk előtt. Két csinos lány kérésére adakoztunk is a szervezetnek, amelyért cserébe matricákkal ajándékoztak meg minket... ( mással nem... :( :D ) Közben hangoltunk a meccsre, próbáltuk felpörgetni magunkat a Kisvárda elleni meccsre, amely alapvetően nem igazán éles a lelátón. Egy órával kezdés előtt jöttek Árpiék is, majd miután Gyuri bá'-nál bedobtunk egy-egy italt elindultunk a stadionba. Miután Árpival elfogyasztottunk a food trucknál egy baconös sültkrumplit, megjegyeztük, hogy nem érezzük azt az igazi bajnokavató hangulatot a szurkolóknál, hiába voltunk kint sokan. Az eladott jegyek ellenére bő 13.000 néző gyűlt össze a napfényes szombat délutánon a Groupama Aréná lelátóin. Reménykedtünk benne, hogy a csapat rendesen kiszolgál minket és úgy nyeri meg a bajnoki címet, mialatt Felcsútról viszonylag jó hírek érkeztek, miután az üldöző Paks nagy versébe futott bele a falusiak ellen, 5-0-ra kapott ki Bognár György alakulata. Így egy döntetlen is elég lenne a 35. bajnoki cím bebiztosításához. (a vereség a Fehérvár miatt nem volt elég) 


Az első nagy lehetőség a Kisvárda előtt adódott az első perc végén, azonban Camaj próbálkozását Dibusz egy remek kijövetellel hárítani tudta. Ezután a szabolcsiak betömörültek a kapujuk elé. Ha helyzetbe került volna a Fradi, egyből 5 védő vette körbe a támadókat. Így nem volt egyszerű. Mégis voltak lehetőségek a zöld-fehérek előtt, ám a Fradi-nevelésű kapus, Kovács Marcell remek formában érkezett a IX. kerületbe és hatalmasakat védett. 

Marquinhos próbálkozásait is hatalmas bravúrral hárította, ahogy akkor is jól helyezkedett, mikor Loncar szánta el magát lövésre. Néha úgy éreztem, hogy a várdaiak nagyon durván játszottak, ebben pedig a Kárpátaljáról származó játékvezető, Káprály Mihály igen csak partner volt. Zachariassen ellen pl. gólhelyzetben szabálytalankodtak, de a lap elmaradt. Csak Kovács tartotta életben a vendégeket. Abena fejesénél olyan földöntúli bravúrt mutatott be, hogy mi fogtuk a fejünket a lelátón, hogy ez hogyan lehetett lehetséges? Varga Barnabást pedig nagyon szigorú emberfogással tudták semlegesíteni a piros mezesek. Egyszer került nagy helyzetbe a góllövőlistát vezető támadó, de a próbálkozása nem sokkal ment kapu fölé. A félidő végén megint csak Kovács védett hihetetlen bravúrral. Nem hittem el, hogy semmi nem akart bemenni. Gól nélküli eredménnyel vonultak öltözőbe a csapatok. 

A második játékrészben Adama Traoré is pályára lépett Kristoffer Zachariassen helyén. A Kisvárda továbbra is keményen védekezett, de Kovács továbbra is élete formájában védett. Először Traoréval ütközött egy beadás után, majd Abu Fani távoli, megpattanó lövését védte úgy, mintha természetes lenne. Elképesztő teljesítményt nyújtott a fiatal hálóőr. A hajrára beállt Kenan Kodro is, amivel keményebben támadott a Ferencváros.

Először Varga Barna került helyzetbe és találta el a kapufát, majd nem sokkal később szinte már kijátszott helyzetben Adama Traoré fejelt kapu fölé nem sokkal. Jó kapusnak még szerencséje is van. Egyetlen ellentámadást vezetett a Várda, ekkor Dibusz Dénes védett vetődéssel egy lövést. Az utolsó pillanatokban még Cissé előtt adódott egy lehetőség, de gyenge lövése könnyedén halt el Kovács kezei között. A hosszabbításban már nem éreztem akkora akaratot a Fradi-játékosok teljesítményén, nekik elég volt a döntetlen a bajnoki címhez, pedig én jobban örültem volna ha győzelemmel biztosítjuk be. De a bajnoki címet valahogy meg kell szerezni, ha így, akkor így. A lefújáskor pedig beindult az ünnep, ezzel a pontszerzéssel története során 35. alkalommal magyar bajnok a Ferencváros labdarúgó-csapata.

Ahogy Káprály Mihály hármat fújt a sípjába, a B-közép felől megkezdődött a szurkolók beözönlése a pályára. Árpi mellettem mondta, hogy menjünk be mi is, egyelőre még nem akartam menni, de mikor láttam, hogy oldalról is megnyitották a rendezők a menekülőkapukat, már mondtam, hogy mi is csatlakozzunk. A szurkolók több játékost nem engedtek be az öltözőbe, Abu Fanit perceken át dobták fel a levegőbe a fanatikusok. Cebrail Makreckis és Dibusz Dénes pedig nem győzte a rajongókkal közös szelfiket, már-már a biztonsági szolgálat tagjai "menekítették ki" a játékosokat a drukkerek ölelő karjai közül. Ahhoz képest, hogy tényleg nem volt eléggé bajnokavató hangulat a meccsen, a játékosok teljesítménye sem tüzelte fel a lelátó népét, a vége mégis csak ünnep volt a Groupama Arénában. Bajnok a Fradi! Innentől már csak a presztizs miatt van tétje a meccseknek, hiszen rangadók következnek. Vajon megadja nekünk a sors, hogy az utolsó fordulós Derbin esik ki az élvonalból az Újpest? Sok fradista nagyon reménykedik benne, de ahhoz kell a Kisvárda további jó teljesítménye is. 


Másnap az egyik kieső kiléte is eldőlt, a Mezőkövesd 2016-os feljutása után búcsúzik az NB I-től. Nyugodtan mondhatom, hogy nekem egyáltalán nem fognak hiányozni! A feljutási harc alapján pedig jövőre igen csak jó csapatok érkeznek az élvonalba! Várjuk a jó hangulatú meccseket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon