Arcpirító diósgyőri hiba borított mindent az Üllői úton

 Hozta elmaradt mérkőzését a listavezető Ferencváros a Diósgyőr ellen, így ezzel a győzelemmel már 11 pontra nőtt a zöld-fehérek előnye a második helyezett Pakssal szemben, Varga Barna pedig újabb lépést tett a gólkirályi cím felé.


A Paks elleni utolsó pillanatban aratott 1-0-s győzelem után nem állt meg az élet, rögtön adott volt a lehetőség, hogy tovább nőhessen az a fór a Tolna megyei alakulattal szemben. Ezúttal az ellenfél az a Diósgyőr volt, akik az edzőváltás óta magukra találtak a bajnokságban, valamint egy héttel azelőtt a kupában is ellenfele volt a Ferencvárosnak. Mivel a miskolciak hétköznap is szép számmal szokták elkísérni csapatukat, így egy jó hangulatú meccsre volt kilátás. Sajnos aggódtam a viszonylag korai időpont miatt, hogy egyáltalán mennyien fognak kilátogatni a mérkőzésre, emellett én is hogyan fogok kiérni? Végül meg tudtam oldani, de kérdéses volt, hogy másoknak hogyan fog ez sikerülni... 


Most nem mentem be a Népligetbe. 17 óra előtt el tudtam jönni a munkából, majd metróval megérkeztem a stadionhoz. Azért a budapesti tömegközlekedési csúcsidőben egyesek megbámultak, hogy Fradi-mezben utazom, nyakamban a céges belépőkártyámmal. Most a barátokra nem volt sok idő, egyből bementem a stadionba. Ott vettem magamnak egy vacsorát, így sajnos Pisti haverommal való beszélgetés közben nem éppen illemtudóan, de nagyon éhesen majszoltam a megvett hot-dogomat, amíg hirdették a kezdőcsapatokat, amelyben ismét lehetőséget kapott Botka Endre. Borsodból is több százan érkeztek a vendégszektorba, és a hétköznap 18 órás időponthoz képest szépen megtelt a stadion. A hivatalos közlések szerint 9400-an látogattak ki erre a találkozóra. Amíg ferencvárosi oldalon nem volt nagy koreográfia, addig a "diók" egy hatalmas piros füst alatt különböző pirotechnikai eszközöket gyújtottak be, ezzel tüzelve a sajátjaikat. 


Bár a diósgyőriek kezdték a mérkőzést, de szinte az első labdaérintésből megszerezte a vezetést a Ferencváros. Az egyik diósgyőri játékos kifejezetten pocsékul adott haza kapusuk felé, a lassabban vánszorgó labdára Varga Barnabás csapott le, elpöckölte Branislav Danilovic mellett és a kapu közepébe gurított, örömkiáltást kiváltva az Üllői út népéből. 1-0! Zengett az egész stadion a miskolciak felé: "EZ BUDAPEST!!!!" Kabaréba illő egy gól volt. Ami viszont számomra meglepő volt, hogy a DVTK a gól után nem kitámadt, hanem jobban beállt védekezni. Ezt mint futballszerető ember nem értettem semmilyen módon. Ezek azért jöttek, hogy megússzák minél kevesebb góllal? Már szinte feltett kézzel jöttek a Groupamába? Egyszer sikerült egy gyönyörű összjáték után kijátszani a szigorú védekezésüket, mikor Mohammed Abu Fani tört a kapu felé, majd elesett.

Véleményem szerint látványos volt a műesés, Berke Balázs játékvezető fel is mutatta az izraeli válogatott középpályásnak a sárga lapot, míg mellettem Árpi haverom hevesen reklamálta a tizenegyest. Titkon még reméltem, hogy rosszul láttam az esetet és a VAR mást mond, de ők nem csak a bírót, hanem engem is megerősítettek. De alig egy perccel később már a fejünket fogtuk. Na, nem egy kihagyott helyzet miatt. A szélen Edgar Szevikjan kapott labdát, majd az örmény játékos befelé vezette a játékszert, majd úgy lőtte a kapuba, hogy a felső ficaknál egy fikarcnyi helyet sem hagyott. Teljesen védhetetlen lövés, iszonyatosan nagy gól. Nem hittük el. Mire leülepedett bennünk, hogy mekkora gólt lőtt a Fradi szélsője, elmondtunk egy imát a pókért, amely ott szőtte a hálóját a kapu jobb felső sarkában. 2-0! Hihetetlen gól volt! Bő fél órát kellett várni az első komolyabb diósgyőri lehetőségre. Bár elég érdekes körülmények között szerezték meg Habib Maigától a labdát a piros-fehérek, de a támadás végén Bényei Ágoston lőtt kapura, amelyet könnyedén védett Dibusz Dénes. Ezután a Fradi szinte megsorozta a diók kapuját. Először Szevikjan próbálkozott ismét, de nem olyan sikeresen, mint pár perccel korábban, majd Varga Barna két fejese kerülte el a kaput, Stjepan Loncar lövését pedig hatalmas bravúrral védte Danilovic. Benne volt a levegőben, hogy az FTC ismét kiütheti az ellenfelét. 2-0-s ferencvárosi előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben egy kicsit erőteljesebben jött ki a pályára a Diósgyőr, de az első nagyobb lehetőség Marquinhos előtt adódott, aki nem sokkal tekert kapu mellé. Sajnos Abu Fani teljesítménye is halványabb volt, pont a közel-keleti játékos hatalmas hibája után adódott egy hatalmas lehetőség a Diósgyőr előtt, majd az elmélázó védők között betörő Rudi Pozeg-Vancas elvitte Dibusz Dénes mellett a labdát, majd a szlovén csatár a kapu közepébe lőtt, amellyel némi remény felcsillant a vendégek előtt. 2-1. Elképesztő hiba volt.

Ezek után a mellettem ülő Árpi haverom erőteljesen követelte Abu Fani azonnali lecserélését és menesztését a csapattól. Az tény, hogy az izraeli játékosnak nem ez volt élete legjobb meccse. Sokat hibázott. Ekkor közel járt az egyenlítéshez a Diósgyőr, néha a szívünkhöz is kellett kapnunk, mint egy kapufánál. Dejan Stankovic három helyen is frissítette a csapatot. Majd pár perccel később Szevikjan megnyugtathatott volna minket Marquinhos beadása után, de Danilovic nagyot védett. Majd egy szöglet után a szerb születésű, de már magyar állampolgársággal is rendelkező kapusnak volt köszönhető, hogy nem született gól, közelről sem tudott betalálni a Fradi. Nem tudtunk kényelmesen hátradőlni a székünkön. A végén még Dibusz Dénesnek volt köszönhető, hogy a ráadásban nem tudott egyenlíteni a Diósgyőr. Amíg az első félidőben jól játszottunk, addig a második félidő nagyon gyenge volt. De a lényeg, mikor Berke Balázs lefújta a mérkőzést, a táblán 2-1-es eredmény állt, a Fradi pedig megnyerte a mérkőzést és 11 pontra növesztette előnyét a tabellán a 2. helyezett előtt. Innen már azon kezdtünk gondolkodni Árpival, hogy mikor ünnepelheti a csapat a bajnoki címet?

Bár a második félidő gyengébb teljesítménye után nem, de a tabellán látható előnyt látva egy kicsit megnyugodhatunk szurkolóként. Ez már azért nagyobb előny, amit kidolgozott magának a Fradi. Vasárnap egy újabb nagy lépést tehet a 35. bajnoki elsőség felé a Ferencváros, amennyiben legyőzi a Zalaegerszeget, rá egy hétre pedig a Kisvárda ellen már be is biztosíthatja azt. Mi szurkolunk és reméljük a csapat újra el fog minket kényeztetni, egerszegi barátaink otthonában! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon